onsdag 1 april 2009

Rostbröd



Matplanerna för helgen kräver vitt bröd och eftersom jag har förbjudit mig själv att köpa mjukt bröd så blev det till att baka igen. Inte för att jag klagar, det är kul att baka, men jag börjar ha ont om plats i min frys...

Receptet blev iaf något sånt här:


Formfranska

25 g jäst
500 g vatten
18 g rapsolja
20 g kruskakli
85 g grahamsmjöl
ca 600 g vetemjöl
10 g salt

Blanda alla ingredienser utom saltet och kör i ca 10 min. Tillsätt saltet och kör ytterligare ca 5 min på lite högre hastighet.
Låt jäsa ca 80 min, stöt ihop degen efter halva tiden. Baka ut degen till två limpor och lägg i smorda formar (1,5 l). Låt jäsa ytterligare ca 45 min.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Spraya in vatten samtidigt som limporna ställs in.

Inga kommentarer: