söndag 13 februari 2011

Saffransdrömmar



Saffran är gott i så mycket mer än saffransbullar. Och varför bara äta saffransbakverk i december? Recept från Lättlagad julmat och julgodis av Maud Onnemark.

Saffransdrömmar
30 st

½-1 paket (à 0,5 g) saffran
1 tsk sprit
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
50 g smör
0,5 dl rapsolja (eller annan neutral olja)

Sätt ugnen på 125°C. Finstöt saffranet med 1 tsk av sockret. Häll på spriten. Låt gärna stå minst 10 min.
Blanda de torra ingredienserna med smöret i bitar och saffranet med spriten i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat. Tillsätt oljan och kör snabbt ihop till en smulig deg.
Forma 30 kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Kakorna ska inte få färg.

Inga kommentarer: