lördag 19 februari 2011

Kladdkaka med apelsintryffel



En recept som jag hittat på Kalasgott och modifierat något. Farligt god blev den.

Kladdkaka med daim och apelsintryffel

2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
150 g smält smör
1 dubbel Daim (grovhackad)

1 dl vispgrädde
skal från en halv stor apelsin (finrivet)
200 g mjölkchoklad (finhackat)

Rör ihop ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillästt smöret och daimen och rör smeten slät. Häll upp i en smörad och bröad form och grädda i 150°C i 30 min.
Koka upp grädden med apelsinskalet. Rör ner chokladen och rör tryffeln slät. Häll ut över kakan och låt stelna i kylen över natten.

Inga kommentarer: