söndag 13 februari 2011

Proteinbullar 2.0



En uppdaterad version av mina tidigare proteinbullar.

Proteinbullar 2.0

600 g kokta sojabönor
300 g vatten
25 g jäst
250 g vatten
250 g kesella lätt
25 g honung
1 msk kardemumma (hela kärnor, stötta)
950 g vetemjöl special
2 tsk salt

Mixa bönor och vatten till en jämn smet. Lös upp jästen i resten av vattnet. Tillsätt bönsmeten, kesella, honung, kardemumma och mjöl och arbeta degen i ca 10 min. Tillsätt saltet och arbeta degen lite till. Låt jäsa till ungefär dubbel storlek (1-2 timmar). Dela degen i 24 delar och baka ut varje del till en rund bulle. Låt jäsa igen (ca 40 min?) och grädda i 225°C i ca 10-15 min.

Inga kommentarer: