torsdag 12 juli 2012

Blondies






Igår bakade jag blondies som jag tog med till jobbet, där de var populära. Recept kommer från Anne. Jag hade i rostade hasselnötter, mörk choklad och torkade tranbär, men det är fritt fram att variera efter smak och vad man har hemma (fler tips finns i originalreceptet).

Blondies
25 mindre eller 16 större bitar

110 g smör
180 g farinsocker (strö)
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt
150 g mjöl
75 g rostade hasselnötter
40 g mörk choklad
15 g torkade tranbär

Smält smöret (gärna i en skål i micron) och blanda ner farinsocker. Rör ner ägg, vanilj och salt och blanda sedan i mjölet. Vänd ner smaksättningarna och häll upp i en form (ca 20*20 cm). Grädda i 175°C i 20-25 min, den ska vara lite kladdig.

Inga kommentarer: