söndag 10 maj 2009

Kringlor



Det här är första gången jag bakat kringlor. Det var ett beställningsjobb från släktingarna, jag hade nog inte kommit på att göra det själv. Kringlorna är av den grövre sorten och fungerar bra med lite smör och ost.
Är man känslig för ammoniak så kanske man ska hoppa över de här, för eftersom de innehåller hjorthornssalt så luktar det en hel del när man gräddar dem.


Kringlor
Blir ca 40 st

300 g margarin
1,5 dl socker
5 dl filmjölk
1-2 dl mjölk
300 g kornmjöl
100 g rågsikt
700-800 g vetemjöl
1 påse (35 g) hjorthornssalt

Rör ihop rumstempererat margarin och socker. Tillsätt mjölk och filmjölk och alla torra ingredienser, hjorthornssaltet utblandat i vetemjölet.
Dela degen i mindre delar och rulla ut varje del och forma som en kringla. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 250°C i ca 10-15 min.

Inga kommentarer: