fredag 25 december 2009
Knäck
Knäck kan man smaksätta med lite allt möjligt. Jag har gjort tre olika varianter i år, och en naturell. Några andra smaker jag funderar på att prova är polkaknäck och saffransknäck.
Knäck
Grundrecept, ca 30 st
0,75 dl socker
0,75 dl sirap
0,75 dl grädde
Ställ ut knäckformar och förbered smaksättningen.
Blanda grundsmeten i en liten tjockbottnad kastrull och koka tills den blir lagom (kulprov). Det går ganska fort.
Blanda ner valfri smaksättning och häll upp i en värmetålig kanna och häll sedan i knäckformarna.
Limeknäck
Rivet skal av en lime
Ev kokos (blanda i smeten eller lägg i formarna)
Chokladknäck
0,75 msk kakao
Några hackade hasselnötter (lägg hacket i formarna)
Ingefärsknäck
Drygt en halv tesked torkad ingefära
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar