lördag 21 november 2009

Proteinbullar




Ett försök att göra något som är bra att äta direkt efter träning, går lätt att ta med sig och som klarar sig en hel dag utan kylförvaring. De blev ganska bra.


Proteinbullar

400 g kokta sojabönor
200 g vatten
25 g jäst
350 g vatten
250 g kesella
25 g honung
1 tsk kryddnejlika (malen)
950 g vetemjöl special
2 tsk salt

Mixa bönor och vatten till en jämn smet. Lös upp jästen i resten av vattnet. Tillsätt bönsmeten, kesella, honung, nejlika och mjöl och arbeta degen i ca 10 min. Tillsätt saltet och arbeta degen lite till. Låt jäsa till ungefär dubbel storlek (ca en timme). Dela degen i 20 delar och baka ut varje del till en rund bulle. Låt jäsa igen (ca 40 min?) och grädda i 225°C i ca 10-15 min.

Inga kommentarer: