söndag 20 mars 2011
Råg och linser
Idag bakade jag bröd med lite överblivna gröna linser. Blev även lite linfrön och sesamfrön.
Rågbröd med linser och sesamfrön
150 g gröna linser
200 g vatten
50 g jäst
300 g vatten
40 g linfrö
75 g sesamfrön
35 g honung
400 g fint rågmjöl
400 g vetemjöl
1 tsk salt
Koka linserna i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av och svalna. Mixa linserna med 200 g vatten till en slät smet. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt linssmeten och alla övriga ingredienser. Arbeta till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek, ca 1 h.
Baka ut till två limpor och jäs ytterligare ca 45 min. Grädda i 225°C i ca 45 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar